MPA Veřejná správa

Studijní obor MPA (Master of Public Administration) je zaměřen na problematiku státní správy a samosprávy v souvislosti s aktuální právní úpravou.

O PROGRAMU

Profesní vzdělávací program MPA Veřejná správa je vhodný především pro činitele veřejné správy, tedy starosty, zastupitele a rádní. Dále je program vhodný pro úředníky a zaměstnance státní správy. Rozšíření znalostí v oblasti veřejné správy je vhodné také pro ty, kteří chtějí porozumět principům fungování veřejnoprávních institucí.

Program MPA Veřejná správa obsahuje veškeré teoretické i praktické informace pro rozvoj studentů ve veřejné sféře. Program studentům nabízí znalosti a vědomosti z oblasti fungování veřejné správy. Celé studium klade důraz především na zdokonalování praktických vědomostí a poskytování informací, které jsou potřebné pro každodenní činnost veřejné správy. Absolventi se naučí analyzovat konkrétní případy, navrhovat řešení problémů a problémy zdárně vyřešit. Absolventi programu nejen že nabyjí nových informací a prohloubí své znalosti, ale zvýší tím i svou hodnotu na trhu práce a budou připraveni na vyšší místa ve veřejné sféře.

 

PŘÍNOSY STUDIA

Cílem studia MPA Veřejná správa je poskytnout nejen nové teoretické ale i praktické znalosti a informace, které jsou zaměřené na problematiku státní správy a územní samosprávy. Studium MPA Veřejná správa je určeno zejména pro zastupitele měst, obcí, krajů, osoby na vedoucích pozicích úřadů či ostatní úředníky místních samospráv či státní správy, kteří se chtějí nejen profesně, ale též osobnostně posunout a soustředí se na vlastní kariérní růst. Mnoho zastupitelů či radních jsou původně lidé jiné profese, která se státní sférou nemá mnoho společného. Program MPA je vhodným studiem pro každého, který původně nemá s veřejnou správou mnoho společného a orientuje se spíše okrajově. Absolventi programu porozumí teoretickým a praktickým problémům, které jsou na denní bázi ve veřejné správě řešeny. Absolventům jsou předány informace a znalosti, které absolventům usnadní jejich práci ve veřejné správě. Po úspěšném zakončení studia MPA na Institutu forenzních věd a bezpečnostně právních studií získáte prestižní profesní titul MPA, který se uvádí za jménem. Taktéž obdržíte diplom o absolvování studia v českém i anglickém jazyce.

 

PRŮBĚH ONLINE STUDIA

K úspěšnému ukončení studia musí student absolvovat celkem sedm předmětů. Na konci studia pak student vypracovává závěrečnou práci. Studium probíhá v českém jazyce. Studenti naleznou všechny potřebné informace a studijní materiály ve studentské sekci, která představuje studijní systém. V průběhu celého studia mohou studenti konzultovat s lektory prostřednictvím e-mailové komunikace. Mezi studijní povinnosti patří především, zodpovězení testových otázek a vyhotovení seminární práce z každého předmětu v semestru, která je následně klasifikována lektorem. Studium je ukončeno vypracováním závěrečné práce.

 

PŘEDMĚTY PROGRAMU

1. semestr 2.semestr Zakončení studia
Základy managementu a řízení Strategický management Diplomová práce
Ekonomika veřejné správy Právo na informace, ochrana osobních údajů
Organizace a činnost územní samosprávy Řízení lidských zdrojů
Finanční hospodaření územně samosprávných celků
Online forma studia:
Program je možné studovat kompletně online. Začít se studiem tak můžete kdykoliv a nemusíte čekat na zahájení výukového bloku.
Podmínky přijetí:
Ukončené VŠ vzdělání nebo relevantní praxe na vedoucí nebo manažerské pozici
Způsob a forma výuky:
Studium probíhá online formou pomocí e-learningu. Způsob a forma výuky záleží na volbě studenta. Veškeré studijní materiály jsou dostupné online ve studentském systému.
Jazyk výuky:
Studium v češtině s akceptací slovenštiny
Délka studia:
12 – 16 měsíců
Zahájení studia:
Individuálně
Studijní materiály:
Zahrnuty v ceně studia (vlastní studijní materiály, sylaby, prezentace a další studijní podklady)
Seminární práce:
Rozsah seminární práce je 8 - 12 normostran
Zakončení studia:
Závěrečná práce (rozsah min. 30 normostran)
Kontakt
Institut forenzních věd a bezpečnostně právních studií
U Habrovky 247/11
Praha 4, 140 00
Česká republika
O Institutu
Institut forenzních věd a bezpečnostně právních studií
Institut Forenzních věd a Bezpečnostně právních studií je prestižní vzdělávací instituce zaměřená na poskytování kvalitního vzdělání v profesně vzdělávacích programech MBA, LLM a MPA.
Kontakt
Institut forenzních věd a bezpečnostně právních studií
U Habrovky 247/11
Praha 4, 140 00
Česká republika
O Institutu
Institut forenzních věd a bezpečnostně právních studií
Institut Forenzních věd a Bezpečnostně právních studií je prestižní vzdělávací instituce zaměřená na poskytování kvalitního vzdělání v profesně vzdělávacích programech MBA, LLM a MPA.